Склад: Есть
Производитель: Терра Страна-производитель: Україна Материал: Керамика | |
Название | Н (высота) |
V (литры) |
D (диаметр) |
Цена за шт | |
Гощик д/з V 0,6 худ. роспись | 9,5 | 0,6 | 10 | ![]() |
Рекомендації по догляду за керамічним посудом, чорнодимленою керамікою та керамікою, що виготовляється за технологією молочного випалювання:
1. Не бажано мити посуд гарячою водою.
2. Заборонено мити такий посуд в посудомийній машині.
3. Не використовувати хімічні миючі та чистячі засоби. Бажано мити содою, оцтом або гірчицею.
4. Між використанням бажано просушувати посуд.
5. Періодично необхідно прогрівати таку кераміку в духовій шафі (печі) при високій температурі.
6. Мити керамічний посуд бажано зразу після використання, оскільки залишки їжі можуть залишитися в пористій структурі посуду та спричинити неприємний запах.
Керамічний глиняний посуд, який виготовляється за технологією молочного випалювання – це простий та давній спосіб обробки кераміки.
Сирий виріб випалюють при температурі 850-1050˚С та охолоджують. Потім ця кераміка вимачується в молоці та просушується. Ця процедура необхідна для того, щоб пориста структура керамічного виробу просочилася молоком та його складовими, зокрема козеіном, який при наступному випалюванні надає глиняному посуду більшої водостійкості.
Потім ця кераміка знову випалюється при температурі 300-400˚С.
Після другого етапу випалювання керамічний посуд полірується бджолиним воском.